HU
 | 
EN
 

Referencia neve: Hajdúszoboszló Tematikus kiállító 2012

Ez egy hajdúszoboszlói szállodaegyüttes újabb eleme lenne, tulajdonképpen az eddig megvalósult fejlesztések utolsó ütemeként.

A tervezett épület a rendezési terv városképi elvárását teljesíti ezért az ingatlan keretesen építésre be a telekhatár mentén térfalat létrehozva. Az épület közepén kapuáthajtó alakul ki a közúti űrszelvényt – így a tűzoltó járművek átjutását - biztosító mérettel. 
Az épület egy „U” alakú tömegből áll, melyben az alaprajzi funkciók is differenciálódnak. 
A tervezett épület utcára merőleges tömege a meglevő INhotel szálloda földszinti szélességi méretével egyező, így szervesen folytatatja a beépítés erőteljesen sávos jellegét.

Telepítésnél nem elhanyagolható szempont volt a terepszint alatt húzódó – Mátyás Király sétányt épületeit kiszolgáló - 300 mm átmérőjű közművezeték nyomvonalának elkerülése. Emiatt a kiállítóteret magába foglaló épület külön tömegben kerül elhelyezésre, de kompozíciót tekintve egységes egészet alkot a tervezett többi épülettömeggel.

A tömegek egyúttal a funkcionális elrendezést is jelölik.

Az épület négyszintes, a pince szint a szükséges parkolók elhelyezésére szolgál, a földszinten központi vizesblokk kultúrterem, kiállító tér, és tematikához tartozó üzletek kapnak helyet. Az emeleten tematikus játéktér és raktárak kerülnek elhelyezésre. Tetőterasz a lapostetős részen a kültéri élményelemek telepítése történik meg. 

A teljeskörűen akadálymentes módon kialakított épület az utcáról betérő, és a szállóvendégek kiszolgálását egyaránt szolgálja.